Behold ytterklærne på!

Av tore lørdag 27 februar 2010, oppdatert lørdag 27 februar 2010 kl 11:44

Ekstra ovner må til i kald kirke

Ekstra ovner må til i kald kirke Foto: TVH

Behold ytterklærne på!

10-15 grader pluss i kirka i gudstjenester og begravelser

Den siste månedens vedvarende kulde har gjort det umulig for kirketjeneren å få opp temperaturen til inne-temperatur ved gudstjenester og begravelser. En begravelsesseremoni i 10-12 graders varme er ikke det Gratangen menighet ønsker å tilby, men mot denne vinterens kulde har vi ikke hatt noe å stille opp til tross for de nye store vinduene mot øst og varmepumper. Dersom det fortsetter med kulde utover i mars, anbefaler vi folk om å beholde yttertøyet på og evt. ta på seg ekstra undertøy under festklærne.

Varmepumpene er mindre effektive i sterk kulde og vi har satt inn opp til 15000 KW ekstra i dagene før kirka skulle brukes, men uten å få temperaturen tilstrekkelig opp. Mye av varmen går nok ut gjennom de enkle vindusglassene langs taket rundt hele kirka og noe forsvinner opp i tårnet. Det er mye å vinne på å fortsette å etterisolere kirkerommet. Slik det er i dag, strekker varmepunpene rett og slett ikke til.

Varmepumpene strekker ikke til i kulda

Varmepumpene strekker ikke til i kulda Foto: TVH