Tårnagenthelgen - en opplevelse for livet!

Av tore mandag 31 Januar 2011, oppdatert mandag 31 Januar 2011 kl 17:33

Tårnagentene prøver klokkene i tårnet i Gratangsbotn kapell (Eliborg)

Tårnagentene prøver klokkene i tårnet i Gratangsbotn kapell (Eliborg) Foto: Gitte Hoff

Tårnagenthelgen - en opplevelse for livet!

Gratangens 7-8-åringer koste seg i Gratangen kirke og Gratangsbotn kapell lørdag 29. og søndag 30. januar.

Lørdag fikk de utdelt lommelykter og var med på skattejakt og andre leker i kirken og en spennende oppdagelsesferd i Gratangsbotn kapell (Eliborg). Høydepunktet i dobbel forstand var litt skumle turen opp i klokketårnet i kapellet hvor Terje Bolle viste dem klokkene og lot dem få prøve dem også.  Vel tilbake i menighetssalen igjen var det pizza-laging som barna fikk være med på.

Tårnagentene (7-8-åringene) framfører

Tårnagentene (7-8-åringene) framfører "Tårnagentsangen" i gudstjenesten 30.01.11 Foto: TVH

Søndag møtte barna litt før gudstjenesten for å øve på en kul rappesang - "Tårnagentsangen" - sammen med organist Tom Cato Amundsen. Og under familiegudstjeneste fremførte de denne til stor applaus. Det ble ellers en gudstjeneste preget av det barna hadde opplevd på lørdagen og om livets største skatt som ligger skjult i kirken og i Bibelen. Barna gav sterkt uttrykk for at det hadde vært en stor opplevelse for dem å være sammen i kirkendenne helgen.

Tårnagentene (7-8-åringene) framfører (

Tårnagentene (7-8-åringene) framfører ("rapper") Tårnagentsangen under gudstjenesten 30.01.11. Foto: TVH

Gitte Hoff, Ona Wågen og Britt Hveem stod for programmet med barna sammen med organist og prest.

Tårnagenthelgen ble arrangert over hele landet etter et opplegg og økomisk bidrag fra Kirkerådet og Norsk Søndagsskoleforbund. Meningen er at arrangementet skal skje årlig for menighetens 8-åringer.  Vårt Lands reportasje med bilder.