Vinduene på plass - utenfra

Av tore mandag 2 november 2009, oppdatert fredag 30 april 2010 kl 11:32

Nye isolerende glassruter på østveggen i kirka

Nye isolerende glassruter på østveggen i kirka Foto: TVH

En varmere kirke!

Gratangen kirke har siden den ble bygd i 1972 vært dyr og vanskelig å varme opp i kaldt vær - og særlig når det var vind i tillegg. En viktig årsak var de store vindusflatene i enkelt glass. De var neppe var mer isolerende enn en kraftig presenning og det er brukt atskillige tusener gjennom årene på å fyre for kråka..

Kommunen har derfor sørget for midler og endelig står nå de nye vindusglassene på plass. Vinduene er delt i flere ruter som er godt tilpasset murplaten med alterbildet. Glassmester Kjetil Martinsen stod for jobben. Fredag 30. oktober stor vinduene på plass.

Vi tror dette vil hjelpe godt på trivselen i kirka om vinteren og også gi positive utslag i fyringsutgiftene. Men enda gjenstår alle vinduene oppunder taket langs de tre andre veggene. Målet er å kvitte oss også med dette varmetapet så snart som mulig. Da vil Gratangen kirke bli et godt gudstjenesterom å samles i også i den kalde årstiden.