Vinduene på plass - innenfra

Østveggen med nye vindusglass

Østveggen med nye vindusglass Foto: TVH

En varmere kirke!

Gratangen kirke har siden den ble bygd i 1972 vært dyr og vanskelig å varme opp i kaldt vær - og særlig når det var vind i tillegg. En viktig årsak var de store vindusflatene i enkelt glass. De var neppe var mer isolerende enn en kraftig presenning og det er brukt atskillige tusener gjennom årene på å fyre for kråka.

Kommunen har derfor sørget for midler og endelig står nå de nye vindusglassene på plass. Vinduene er delt i flere ruter som er godt tilpasset murplaten med alterbildet. Glassmester Kjetil Martinsen stod for jobben. Fredag 30 oktober var vinduene på plass.

Vi tror dette vil hjelpe godt på trivselen i kirka om vinteren og også gi positive utslag i fyringsutgiftene. Men enda gjenstår alle vinduene oppunder taket langs de tre andre veggene. Målet er å kvitte oss også med dette varmetapet så snart som mulig. Da vil Gratangen kirke bli et godt gudstjenesterom å samles i også i den kalde årstiden.